Het voeren van vers vlees.

Wij leveren vers vlees in diepgevroren toestand van Lotgering.
 

Voedingsadvies Pup 3 - weken Pup 6 weken - 4 maanden 4 maanden - 12 maanden vanaf 1 jaar
Hoe vaak/ hoe veel?
 
2x daags +/- 75 gr
per pup, per maaltijd
4-5% vh lichaamsgewicht
verdelen over 3 porties
2-4% vh lichaamsgewicht
verdelen over 2 porties
1-2% vh lichaamsgewicht
1x per dag
Welke variant?
 
Puppymaling tot 7 kilo puppymaling
daarna variatie
tot 7 kilo puppymaling
daarna variatie
Variatie
 
Snacks?
 
Kipkarkas
max.1x p.week
Kipkarkas, knoest
of runderstrot max.3 p.week
Kalkoennekken, eende-
kippennekken max.3p.w.
Hazekoppen en eende karkassen
max 3 per week

  • Afhankelijk van de hoeveelheid moedermelk en het aantal puppy’s

    500 gram vlees mengen met 0,5 liter melk, dit zorgt voor een warme, makkelijk opneembare maaltijd.
    75 gram per pup per maaltijd is het advies, indien u teveel voert kunnen puppen diarree krijgen, als ze eenmaal gewend zijn aan het vlees en ze hebben het voer helemaal op mag deze hoeveelheid iets opgevoerd worden.
     
  •  Voorbeeld hoeveelheid %

    10 kg = 4 tot 5% van het lichaamsgewicht = 100 gram x 4 = 400 gram per dag.

    Bij 5% is dit 100 gram x 5 = 500 gram per dag.

    Voorbeeld volwassen hond:  35 kg = 2% van het lichaamsgewicht = 350 gram x 2 = 700 gram per dag.
     
  • Variatie

    Speciaal voor mensen die afwisselend willen voeren, maar geen gelegenheid hebben om 3 hele kratten op te slaan hebben wij een gemengde krat samengesteld. (prod.nr 8075 D) Hierin zitten 6 verschillende soorten totaalvoer, 5 pakjes van elk. Er zitten ook 4 losse rollen pensmix in, deze kunt u de eerste dagen voeren als de hond wordt omgeschakeld van brokken naar vlees. (pens is licht verteerbaar) Gemiddeld komt u uit op 5 diersoorten per maand: eend, kip, rund, lam en vis.  


Alle soorten mogen door elkaar heen worden gevoerd. Om de overstap te maken van brokken naar vers vlees geeft u in de avond de laatste brokken, de volgende ochtend kunt u de hond voor het eerst vers vlees (pensmix) geven, eventueel overgoten met warm water uit de kraan.  De hond zal op deze manier zo weinig mogelijk problemen ervaren. U dient wel rekening te houden met een omschakelperiode van 2 weken. Als uw hond diarree krijgt in deze 2 weken helpt het niet als u het voer kookt, of de hond rijst erbij geeft. Het is belangrijk dat het lichaam de kans krijgt rauw vlees te gaan verteren en dit heeft tijd nodig.  

Snacks voeren 
 
Snacks zijn een welkome aanvulling op de maaltijd, zwaar bevleesde snacks zijn een vervanging van een maaltijd (eendenkarkas, kalkoennek en runderstrot) De snacks zijn bevorderlijk voor een gezond gebit en het voorkomen van ongewenst gedrag, bijvoorbeeld bij benchtraining.  Ons advies is om de hond ongeveer 3 x per week te verwennen met een lekker bot. Het gewicht van de bevleesde snacks kunt u inhouden van de maaltijd. Zo is een eendenkarkas 800 gram, dit is dan voor deze dag de maaltijd bij een hond die normaal gesproken ongeveer 750 gram per dag eet. Krijgt uw hond normaal 500 gram per dag? Dan mag hij rustig 1 x per week een grotere maaltijd. 

  • Een gewaarschuwd mens telt voor twee : Het lijkt misschien (het volgende gelezen te hebben) dat er dagelijks dingen mis gaan met het eten van botten. Dit is niet het geval. Er gaat gelukkig zelden iets mis. Maar, niets in het leven is helemaal zonder gevaar en het is belangrijk dat iedereen zich van mogelijke gevaren bewust is. Om op een verantwoorde en veilige wijze vleesbotten te kunnen voeren, kun je de volgende zaken in acht nemen:  Geef liever geen vleesbotten van grote dieren op de nuchtere maag aan beginnende vers vlees etende honden, niet iedere hond verteerd deze goed. Uw hond dient eerst volledige kvv voeding te eten zónder problemen met ontlasting.
  • Als de ontlasting wit en zeer kalkachtig is was de verhouding bot / vlees niet optimaal. Wees erop bedacht dat te kale of te harde botten obstipatie kunnen veroorzaken. Geef voortaan minder grote/minder kale botten. Op zich is een keertje witte ontlasting niet erg. Maar structureel witte/kalkachtige ontlasting betekent teveel bot of te weinig voeding.
  • Obstipatie: Als je hond de dag na het eten niet kan ontlasten: heb je teveel of te kaal bot gegeven. Laat de hond een dag vasten zodat de darmen het bot kunnen verteren. Het is niet de bedoeling dat een hond structureel moeilijk ontlast! Gebruik in geval van nood in overleg met een dierenarts een klisma om de hond te helpen bij het ontlasten.
  • Vleesbotten van grote dieren veroorzaken meer problemen met obstipatie dan vleesbotten van kleinere dieren. Botten van kleinere dieren zijn altijd zachter en makkelijker te verteren. Zeker voor de beginnende hond!  
  • Maag/darmobstructie: Botten kunnen ook vast komen te zitten in het spijsverteringskanaal. Wees daarop bedacht. Ga onmiddellijk naar de dierenarts indien je een obstructie vermoed. Symptomen van obstructie zijn: misselijkheid, steeds overgeven, niet goed kunnen ontlasten (er kunnen wel hele kleine beetjes ontlasting geloosd worden) en buikpijn. Weet dat bot op een röntgenfoto zichtbaar is.  Een röntgenfoto kan in geval van nood dus duidelijkheid scheppen over of er een botobstructie zit of niet.
  • Honden braken soms stukjes bot uit: Dit gaat vaak gepaard met geel slijm. Op zich niet iets om je ongerust over te maken. Wat niet verteerd kan worden, spuugt de hond uit. Een normale reactie van het lichaam. 


Voedingsbehoefte: 

Uiteraard zijn de hoeveelheden te voeren richtlijnen. Als uw hond actief is, dragend of zogend kan de behoefte tijdelijk hoger liggen.  Een goed gewicht is belangrijk, dit kunt u het beste zelf inschatten.  Het belangrijkste is dat al het voer rauw wordt gegeven, dit geldt ook voor de botten.  Het in de magnetron doen of koken van botten en/of voer is uit den boze. Let op dat het voer op kamertemperatuur is alvorens u het voert. (evt mengen met warm water) U laat de gewenste hoeveelheid ontdooien alvorens het te geven, dit is in de koelkast maximaal 36 uur houdbaar. Ingevroren bij -18 C. is het product nog 12 maanden houdbaar vanaf de productiedatum welke op de verpakking gedrukt staat. 

Nadelen Brokken: 
 
Om een brok te kunnen maken moeten alle bestanddelen op hoge temperaturen verhit worden. Hierdoor verliezen zij hun natuurlijke vitaminen en mineralen die er later kunstmatig aan worden toegevoegd. Om de houdbaarheid te verhogen en het ranzig worden van vetten tegen te gaan, wordt de brok gecompleteerd met antioxidanten en conserveringsmiddelen. Afhankelijk van de kwaliteit van dit hondenvoer is deze toevoeging natuurlijk of kunstmatig. Het bestanddeel wat het meeste voorkomt wordt als eerste genoemd. Begint de lijst met granen, dan praat je niet over een hoogwaardig voer. Een kwalitatief goed hondenvoer heeft als eerste ingrediënt minstens een dierlijk eiwit staan maar bij voorkeur verschillende soorten. Is het tweede bestanddeel ook geen dierlijk eiwit (bijvoorbeeld plantaardig bijproduct) dan moet je dit voer echt niet aan jouw hond geven. Ook niet als elders op het etiket iets dierlijks vermeld staat, bijvoorbeeld dierlijke bijproducten. Dat is namelijk afval zoals kippenveren, snavels, etc. Het wordt absoluut afgeraden ons product te combineren met brokken.  Dus ook niet met tussenposes van enkele uren.  Door de schommeling van de zuurgraad worden de botten minder goed verteerd met alle gevolgen van dien. Tevens heeft uw hond op deze manier kans op verhoogde aanmaak van maagzuur en buikpijn. Mocht u de hond meenemen naar het buitenland kan de omschakeling naar brokken worden gemaakt, als u terugkomt kunt u weer probleemloos overstappen.  
Wist u dat tandsteen alleen voorkomt bij honden die brokken eten?  Dit komt omdat honden geen amylase in hun speeksel hebben wat zetmeel af kan breken.  

Aanvullingen? 
Het menu van de hond mag aangevuld worden met ongeveer 20% van de maaltijd met andere gezonde dingen.
Denk hierbij aan eieren, groenten of pens.  Geef eieren wel in zijn geheel en rauw: eiwit bevat een stof die biotine (een B-vitamine) afbreekt. Bij een heel ei is dit geen probleem, omdat het biotine-gehalte in het eigeel voor compensatie zorgt maar indien je het los van elkaar geeft kan dit voor tekorten zorgen.  Je kunt 1 ei per 5 kilo hond per week voeren. Een hond die 20 kilo weegt mag er dus vier per week.
Gezonde tafelrestjes mogen ook gevoerd worden, evenals groente. Een hond die goed gevarieerd te eten krijgt, behoeft verder geen aanvullingen, het geven van aanvullingen is dus absoluut geen must. Vuile pens mag met gemak drie maal per week gevoerd worden daar het bestaat uit glad spierweefsel.
Vuile pens bevat een uitstekende calcium/fosforverhouding en is een uitstekende tandenborstel indien het gegeven wordt in mooie grote lappen. Het kan wel een laxerende werking hebben. Echte vuile pens is de maag van de koe waaraan of waarin nog maaginhoud zit. Deze maaginhoud is ook ruwe vezel. De penslappen zijn kort geborsteld, echter zonder chemicaliën, hierdoor is de overtollige inhoud verwijderd.  
Schrokkende honden kun je het beste hele grote lappen geven en indien het te klein wordt in stukken knippen. Een andere oplossing is om de enkelvoudige pens of de pensmix te bestellen, dit zijn dus geen complete maaltijden, maar wel een hele goede aanvulling, zeker bij honden die gras eten. Deze zijn ook verkrijgbaar in rollen van 500 gram. (prod.nr 8045 G & prod.nr 8050 T)  
 

Informatie standaard aanbod: 1-1-2024
I.v.m. voorraad is bestellen per mail gewenst, smaken in overleg
       
  Soort   Samenstelling
Combi-krat
"De Hooge Meet"   **
Hele krat de luxe (34 x 500 gram)           12 x totaalvoer, 6 x totaalvoer met vis, 4 x totaalvoer met wild,8 x totaalvoer met pens,4 x totaalvoer met lam en rijst
 
  Hele krat (34x 500 gram) totaalvoer basis   34 x totaalvoer
  Halve krat (17x 500 gram) totaalvoer basis   17 x totaalvoer 
  Halve krat (17 x 500 gram)- Luxe mix   12x totaalvoer gewoon of pens/vis,  + 5x totaalvoer dure soort mix
       
       
A Totaalvoer eend/rund                 50% Eend,50% Rund
  Hele krat (34 x 500 gram)           15% orgaan,15% botten,70% spiervlees
  Halve krat (17 x 500 gram)         
       
B Totaalvoer eend/lam                    50% Eend,50% Lam
  Hele krat (34 x 500 gram)           15% orgaan, 15% botten, 70% spiervlees
  Halve krat (17 x 500 gram)         
       
C Totaalvoer eend/kip                      40% Eend,60% Kip
  Hele krat (34 x 500 gram)           15% orgaan, 15% botten, 70% spiervlees
  Halve krat (17 x 500 gram)         
       
E Totaalvoer met extra kip       25% Rund, 25% Lam, 50% Kip
  Hele krat (34 x 500 gram)           15% orgaan,19% botten, 66% spiervlees
  Halve krat (17 x 500 gram)         
       
F Totaalvoer voor de pup (extra fijn gesneden)   45% Rund,30% Lam,25% Kip
  (voor het af-spenen van de pups en hele kleine rassen)   15% orgaan, 15% botten, 70% spiervlees
  Hele krat (34 x 500 gram)            
  Halve krat (17 x 500 gram)         
       
       
Q Totaalvoer met Pens   *   **      65% Rund, 35% Lam,15% extra lams pens
  Hele krat (34 x 500 gram)           20% orgaan,15% botten,65% spiervlees
  Halve krat (17 x 500 gram)         
       
         
X Totaalvoer met wild   *    Rund, Lam, Haas, Ree & Hert, Fazant, Gans
  Hele krat (34x 500 gram)            
  Halve krat (17 x 500 gram)         
Z Totaalvoer   *                    45% Rund,30% Lam,25% Kip
  Hele krat (34 x 500 gram)           15% orgaan,15% botten,70% spiervlees
  Halve krat (17 x 500 gram)         

 

 publicatiefouten voorbehouden